Sveriges Migrationsverk ville dæmpe flygtningestrøm

Skrevet af admin

12/11/2015

Dagens topnyheder

Sveriges Migrationsverk, der er en pendant til den danske udlændingestyrelse, har argumenteret for, at indførelsen af den svenske grænsekontrol skulle kunne få flygtninge og migranter til at blive i Tyskland eller søge asyl i Danmark, skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

Avisen har bragt fotos af et dokument, som skulle have fået den svenske regering til at indføre grænsekontrollen. Der henvises til, at der er en inhuman boligsituation på grund af presset fra flygtningestrømmen, at børn forsvinder og at myndighederne er overanstrengte.

Det var ifølge Dagens Nyheter Migrationsverket som satte foden ned og bad regeringen om at træffe en beslutning. Onsdag eftermiddag sendte det fire dokumenter til Justitsministeriet.

I dokumentet beskriver generaldirektør fra Migrationsverket, Anders Danielsson, først den almindelige situation med over 80.000 asylansøgeres ankomst inden for 2,5 måned, og hvordan der ikke ses tegn på afmatning i tilstrømningen.

Ifølge Danielsson har grænsekontrollen ikke til hensigt at reducere antallet af flygtninge og migranter, som kommer til til Sverige.

- Det handler absolut ikke om, at færre skal komme hertil. Vores opgave er at beskytte asylretten. Det handler om, at mennesker, som kommer, skal i kontakt med samfundets aktører så tidligt som muligt, siger han.

/ritzau/