Sveriges semifinaledrøm lever efter stort EM-drama

19/01/2014

Det svenske landshold kan fortsat drømme om at komme mellem de fire bedste hold ved håndbold-EM, men holdet skal vise mere stabilt spil, end tilfældet var, da det søndag blev 29-27 over Rusland i Aarhus.

Svenskerne satte nemlig et kæmpeforspring over styr undervejs, og kun en kraftanstrengelse i slutminutterne reddede de livsvigtige to point.

Det lignede en klar svensk sejr efter en brillant første halvleg, hvor de blågule kørte Rusland fuldstændig over og gik til pausen foran med 20-13.

Sverige var åbenbart ikke påvirket af en gevaldig nedgang i publikumsopbakningen. Mens tusindvis af landsmænd var på plads i de indledende kampe i Brøndby Hallen, glimrede de svenske fans ved deres fravær i Aarhus.

Alligevel ved det svenske spil på højeste niveau i de første 30 minutter, hvor særligt Johan Jakobsson fra Aalborg Håndbold var godt skydende fra højre back.

Desværre for svenskerne kunne de slet ikke holde tempoet i anden halvleg, hvor det russiske mandskab langsom åd sig ind i kampen.

Russerne fik pludselig nogle af de "lette" mål på kontra, og så hjalp det også, at holdet rådede over kampens helt store profil i form af Konstantin Igropulo, der nærmest egenhændigt satte forfølgelsen ind.

I det russiske mål kom superveteranen Igor Levshin ind og leverede redninger på samlebånd, og da svenskerne midtvejs i anden halvleg holdt helt op med at score, kom østeuropæerne foran 26-25 med syv minutter igen.

Fredrik Petersen sluttede 13 minutters svensk scoringspause ved at udligne på straffekast, og derfra var det ren nervekrig i de sidste minutter.

En ny straffescoring af Petersen gjorde det til 29-27 med 21 sekunder igen, og så var spillet ude for Rusland, som dermed udspillede sin rolle i kampen om en semifinalebillet.

Sverige har til gengæld fire point i mellemrundegruppen og holder dermed presset på favoritterne Frankrig og Kroatien.