Sveriges statsminister kørt fra lufthavn i ambulance

En ambulance hentede den svenske statsminister, Stefan Löfven, da han torsdag morgen landede i Arlanda-lufthavnen lidt uden for Stockholm.

Löfven fik et akut ildebefindende og blev kørt til kontrol på et hospital, bekræfter hans pressesekretær over for flere svenske medier.

Få timer efter blev den socialdemokratiske statsminister meldt uden for fare.

- Han er blevet undersøgt og er nu på vej hjem, siger pressesekretær Anne Ekberg til nyhedsbureauet TT.

I denne uge har Löfven deltaget i et FN-topmøde om udvikling i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba. Onsdag tilbragte han i flygtningelejren Gambella på grænsen til Sydsudan.

Torsdag morgen landede den svenske regerings fly i Arlanda-lufthavnen med blandt andre Löfven om bord.

- Han landede i morges efter rejsen til Etiopien. Han fik et akut ildebefindende og er kørt til kontrol på sygehuset, siger pressesekretæren til Aftonbladet.

Hun oplyser til TT, at statsministeren først fik det dårligt, efter flyet var landet. Han forlod ikke FN-topmødet tidligere end planlagt.

Landbrugsminister Sven-Erik Bucht, som leder regeringsarbejdet, når Löfven er udenlands, siger kort før klokken 11 til TT, at statsministeren har det bedre og ventes at forlade sygehuset igen om et par timer.

Alarmcentralen i Stockholm bekræfter, at en patient er hentet i ambulance i Arlanda-lufthavnen, men vil ellers ikke kommentere sagen eller udtale sig om statsministerens tilstand.

/ritzau/

Dagens Gossip