Sviatchenko: Mærkelig følelse at tabe

Fra april til maj 2010 tabte FC Midtjylland fire kampe i træk – som den længste nederlagsstime i klubbens historie.

Den stime er siden blevet tangeret, og den er i overhængende fare for at blive til en ny rekord, når Napoli onsdag venter på udebane i Europa League.

Midterstopper og vikarierende anfører Erik Sviatchenko kalder det en mærkelig fornemmelse.

- Vi skal kigge os selv i spejlet og spørge hinanden, hvad vi spiller for, og hvad vi vil opnå sammen. Vi er et vinderhold med en vinderkultur, men det er en mærkelig følelse at tabe, siger Erik Sviatchenko.

Han mener, at nederlagene skal bruges positivt, og at de skal være med til at give FC Midtjylland den mentale styrke, der skal til for, at man for alvor er et tophold.

- Hvis vi vil spille med i toppen, kræver det, at vi kommer lidt ned i en bølgedal for at finde ud af, hvad det handler om. Vi må gå analytisk til værks, for det kan vi bruge til noget i stedet for at tale i vores følelsers vold, siger Erik Sviatchenko.

Cheftræner Jess Thorup mener, at der også er tale om, at de berømte marginaler har skiftet hænder.

- Det var en hård uge med tre nederlag i tre turneringer, det lægger vi ikke skjul på. Det kom nemmere til os i starten, hvor vi var de heldige og dygtige, men marginalerne er hos modstanderen i øjeblikket, siger Jess Thorup.

Derfor ser han gerne en reaktion allerede mod Napoli.

- Der er ikke nogen, der forventer noget af os i Napoli. Lad os da tage derned og overraske alle. Der er ikke ret mange, der levner os skyggen af en chance, og det ved jeg heller ikke, om vi har, men det tror vi i hvert fald selv på, at vi har, siger Jess Thorup.

/ritzau/

Dagens Gossip