Sviatchenko og co. blamerer sig mod lilleput i CL-kval

13/07/2016

Den skotske mesterklub, Celtic, fik ikke ligefrem den start på sæsonens Champions League-kvalifikation, som den havde forventet.

I det første opgør i 2. runde tabte Celtic tirsdag aften 0-1 på udebane mod lilleputten Lincoln Red Imps FC fra Gibraltar, der blot har godt 30.000 indbyggere.

Værre start på sæsonen kunne den nye manager, Brendan Rodgers, næppe forestille sig. Han forsøgte at forsvare holdet.

- Det er ikke flovt. Det var en svær kamp under svære betingelser. Vi scorede ikke på vores chancer. De udnyttede deres, siger Brendan Rodgers.

Den danske midterforsvarer Erik Sviatchenko spillede hele kampen for skotterne, men den tidligere FCM-stopper kunne ikke gøre en forskel.

Hans forsvar blev kort inde i anden halvleg overlistet af en aflevering, så Lee Casciaro kunne bringe hjemmeholdet på 1-0, der siden blev sejrsmålet.

- Det er surrealistisk. Folk har drømt om at slå en stor klub som Celtic, og nu har vi gjort det. At score sejrsmålet i sådan en kamp vil følge mig resten af livet, siger Lee Casciaro til Sky Sports.

Celtic havde massiv overvægt i boldbesiddelse, men kunne ikke veksle det til scoring.

I de sidste ti minutter havde Erik Sviatchenko et par forsøg, men heller ikke han kunne prikke hul på bylden.

Næste onsdag mødes de to hold i returkampen, hvor Celtic på hjemmebane skal forsøge at afværge et sensationelt exit.

- Vi fik set, at det er muligt at komme videre, selv om dette resultat gør det lidt mere kompliceret for os, siger Brendan Rodgers.

Vinderen af dobbeltopgøret skal forbi yderligere to runder, inden pladsen i Champions League-gruppespillet er hjemme.