Sviatchenko scorer i Celtic-nedtur i Old Firm-opgør

17/04/2016

Erik Sviatchenko scorede søndag sit første mål i Celtic-trøjen, da han søndag udlignede til 1-1, da det klassiske Old Firm-opgør mellem Celtic og Rangers FC blev genoplivet.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller steg til vejrs og udlignede på et hovedstød i anden halvleg af semifinaleopgøret i den skotske pokalturnering mod rivalerne fra Rangers FC.

Da den ordinære spilletid sluttede 1-1, og der stod 2-2 efter den forlængede spilletid, så måtte holdene ud i straffesparkskonkurrence om en plads i den skotske FA Cup-finale mod Hibernian.

Her lykkedes det for Rangers - der for nylig sikrede oprykning til den bedste skotske række - at besejre favoritterne fra Celtic 5-4, og dermed vandt Rangers opgøret 7-6.

De senere år har skotske fodboldfans hungret efter de legendariske Old Firm-opgør mellem Rangers FC og Celtic, og lørdagens opgør var det første siden januar 2015, hvor de to klubber også mødte hinanden i en pokalkamp.

Sviatchenko blev testet før opgøret med en lårskade, og han startede derfor på bænken, men blev bragt i spil efter blot 25 minutter, da Dedryck Boyata måtte trække sig med en skade.

Forinden havde Kenny Miller bragt Rangers foran 1-0, hvilket også blev pausestillingen. Fem minutter inde i anden halvleg var der så hjørnespark til Celtic, og her steg Sviatchenko så til vejrs og pandede udligningen hjem på Hampden Park.

Den ordinære spilletid endte 1-1, og i den forlængede spilletid kom Rangers i front efter 96 minutter ved Barrie McKay, før Tom Rogic udlignede ti minutter senere, men i straffesparkskonkurrencen blev Tom Rogic også skurk, da han brændte sit forsøg.

Det betød, at Rangers FC med 5-4 spillede sig i FA Cup-finalen mod Hibernian.

Det var blot anden gang i de seneste fire år, at der blev spillet Old Firm.

Det skyldes, at Rangers FC i 2012 blev erklæret konkurs og tvangsnedrykket til den fjerdebedste række, og klubben skulle derfor begynde helt forfra.

Semifinalen søndag var Old Firm-opgør nummer 401 i historien. Rangers har 160 sejre, mens Celtic har vundet Old Firm 145 gange.