Sviatchenko skal træne på ærkerivalens stadion

Mandag aften træner det danske fodboldlandshold på Ibrox Stadium i Glasgow forud for tirsdagens kamp mod Skotland på nationalstadionet Hampden Park.

For Celtic-stopperen Erik Sviatchenko bliver det samtidig første møde med det stadion, som tilhører Celtics største konkurrenter, Rangers FC.

- Jeg har ikke været på Ibrox Stadium før. Det tilhører jo en klub, der historisk set altid har været i Glasgow og selvfølgelig betyder rigtig meget for hele byen, men for mig betyder det ikke sindssygt meget, at jeg skal være på det stadion, siger Sviatchenko.

På grund af konkurrenternes konkurs i 2012 har Erik Sviatchenko endnu ikke for alvor mærket rivaliseringen omkring arvefjendeopgøret, der er kendt som "Old Firm".

- Lige nu spiller Rangers i den næstbedste liga, så jeg har kun hørt om rivaliseringen, siger Sviatchenko.

17. april mødes Rangers og Celtic i semifinalen i den skotske FA Cup.

- På nuværende tidspunkter handler det for mig om at spille den næste kamp, så det, der ligger og venter med pokalfodbold, spekulerer jeg ikke så meget over, siger danskeren.

Tirsdag aften venter en anden stadionoplevelse for Sviatchenko på Hampden Park. Her kan han overveje at hoppe op på den tohjulede og cykle hjem efter kampen.

- Det er tæt på hvert fald. Der er ikke langt hjem fra Hampden Park, til hvor vi bor. Så jeg behøver hvert fald ikke flyve nogle steder hen efter kampen, siger han.

Den seneste uge har Erik Sviatchenko opholdt sig i Danmark til landsholdssamling. Det foregik i Herning, hvor han har en lang fortid som FC Midtjylland-spiller.

- Det har været rart at være tilbage i Danmark for første gang, selv om jeg kun har været væk i to måneder. På torvet lige uden foran hotellet fejrede vi mesterskabet, så det er selvfølgelig gode minder, der er kommet frem i en.

- Landsholdsprogrammet har været fantastisk sat sammen for mig. Nu skal vi så til Glasgow, som er min nye by, som jeg holder utrolig meget af, selv om jeg kun har været der i kort tid, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip