Svindelanklaget it-virksomhed melder hus forbi

Skrevet af admin

15/12/2015

Dagens topnyheder

It-selskabet 3A-it er totalt uforstående over de anklager om tyveri af forretningshemmeligheder, som konkurrenten Atea tirsdag kom med mod selskabet. Det skriver 3A-it i en pressemeddelelse.

Begge selskaber er involveret i en større sag, hvor ansatte i selskaberne er mistænkt for at have bestukket offentligt ansatte for at få store ordrer. 3A-it er startet af tidligere Atea-ansatte.

Det er dem, Atea tirsdag beskylder for at have stjålet forretningshemmeligheder. Samtidig beskylder Atea 3A-it's nuværende topledelse, tidligere Atea-ansatte, for, mens de var ansatte på Atea, at have rejst til Dubai med kunder, de havde i sinde at tage med til 3A-it.

- 3A-it har i dag erfaret, at Atea har politianmeldt virksomheden og en ledende medarbejder for brud på markedsføringsloven.

- I forbindelse med politianmeldelsen har Atea afholdt pressemøde, hvor virksomheden præsenterede grove og udokumenterede beskyldninger mod 3A-it, skriver 3A-it og fortsætter:

- 3A-it stiller sig uforstående over for samtlige beskyldninger fra Atea samt deres ønske om at kommentere den igangværende efterforskning i medierne.

Selskabet beretter, at det samarbejder fuldt ud med politiet og at det "ser frem til, at sagen afsluttes".

- Atea har været ofre for, hvad vi mener, er grove, systematiske og planlagte kriminelle handlinger. Det kan vi ikke acceptere. Det må vi forsvare os imod, sagde administrerende direktør for Atea Steinar Sønsteby på et pressemøde tidligere tirsdag.

Sagen begyndte at rulle i offentligheden i juni 2015, hvor 13 personer fra Atea, 3A-it, Rigspolitiet, Region Sjælland og Kriminalforsorgen blev sigtet for bestikkelse i forbindelse med et stort offentligt udbud af it-udstyr.

3A-it er startet af tidligere ansatte i Atea. Kort efter disses afgang vandt 3A-it det store offentlige udbud. Det fandt Atea mistænkeligt og gik til Region Sjælland. Regionens undersøgelse førte derefter til en politianmeldelse.

/ritzau/