Svindlernes syge, nye trick: Snyder forældre til at tro, deres børn er blevet kidnappet

Den 22. marts kørte Tracy Holczer med sin ven, da hun fik et opkald, hun aldrig vil glemme. I den anden ende var en hysterisk pige, som skreg:

- Mor, hjælp mig! Nogen har taget mig, og jeg er i en varevogn. Jeg ved ikke, hvor jeg er!

Dernæst tog en mand telefonen. Han krævede en løsesum og sagde, at hvis moderen eller andre kontaktede politiet ville han vide det. Hvis hun nægtede at betale, ville han sende hendes datter til hende - i dele.

Tracy Holczer havde en halv time tidligere forladt sin 14-årige datter derhjemme. Men datteren var aldrig blevet kidnappet.

Derimod blev den paniske mor offer for syge svindleres nye trick, som lige nu hærger store dele af USA. Især delstaten Californien. Det skriver The Guardian.

Fænomenet kaldes “virtuel kidnapning”. Tracy Holczer endte med at miste 3300 dollars - cirka 21.000 kroner - på svindelnummeret. Hvad værre er fik hun et voldsomt angstanfald, der nær havde sendt hende på skadestuen og i dag sidder i hende.

- Det lød som min datter. Hun har en meget speciel stemme. Jeg blev rædselsslagen med det samme. Når man er bange, holder ens hjerne på en måde op med at virke. Det slog mig ikke engang, at det kunne være svindel, siger hun.

I Californien har der været mere end 50 tilfælde siden sidste sommer, men politiet frygter, at der er et stort mørketal, fordi alle ikke nødvendigvis anmelder det, når de opdager, det er snyd. Politiet håber på at kunne oplyse om forskellene på almindelige kidnapningssager og denne type af svindel.

Normalt, når et barn bliver kidnappet, kræver kidnapperne mange løsepenge. Derudover er telefonsamtalerne som regel meget korte. Når der er tale om svindel, er det lige omvendt. Kravet om løsepenge er lavere, og “kidnapperne” har ikke travlt med at få lagt røret på.

Læs også: Solgte millioner ‘sunde’ drikkedunke til danskerne: Nu bliver de forbudt

I Tracy Holczers tilfælde oplyste svindlerne hende om meget specifikke detaljer og antydede, at de havde hacket sig ind i hendes telefon og overvågede hende på vejen til en hæveautomat. Så vidt vides er fænomenet endnu ikke nået til Europa.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip