Svinekød på menuen er nu et krav i Randers Kommune

Skrevet af admin

19/01/2016

Mest læste i dag

Et flertal i byrådet i Randers Kommune er blevet enig om, at "dansk madkultur skal være en del af de kommunale institutioner".

- Alle sikres en sund og varieret kost, hvor ingen tvinges til at spise noget, der strider mod ens holdning eller religion, lød det i forslaget.

16 stemte for, 15 stemte imod.

Det var Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti, der var manden bag forslaget. Sammen med Venstre var der flertal.

Han understregede flere gange i løbet af byrådsmødet, at det ikke handler om mistillid til institutionerne og forældrebestyrelserne.

- Forældrebestyrelser vil være et naturligt organ, når der skal besluttes forskellige politikker i en institution. Eksempelvis spørgsmålet om sukker eller forhold omkring uddeling ved fødselsdage.

- Men et så ømtåleligt emne som, hvorvidt der kan være svinekød på menuen, mener vi ikke kan pålægges institutionens bestyrelse, lød det i forslaget.

Hvordan det helt præcist skal udmøntes i de kommunale institutioner i Randers Kommune, blev man ikke meget klogere på, efter diskussionen der varede omkring halvanden time på byrådsmødet.

Debatten gik højt, og samtlige mødte byrådsmedlemmer fik flere gange ordet.

Borgmester Claus Omann (V) fortalte i løbet af mødet, at forslaget, der har fået stor medieomtale, ikke har kastet borgerhenvendelser af sig fra nervøse eller nysgerrige forældre.

Susanne Nielsen fra Dansk Folkeparti understregede dog, at hendes parti er blevet kontaktet af borgere.

/ritzau/