Svømmechef: EM lover godt for fremtiden

Dansk Svømmeunion melder sig tilfreds med udbyttet ved det netop afsluttede EM i Israel.

På et urutineret dansk hold sikrede profilerne Jeanette Ottesen og Viktor Bromer Danmark fire medaljer - tre sølv og en enkelt bronze.

Ud over medaljerne glæder sportschef, Lars Green Bach, sig over præstationerne hos flere af de unge talenter.

- Svømmerne har arbejdet godt og målrettet og leveret flotte resultater. Det er vigtigt og værdifuldt i forhold til det lange perspektiv, siger sportschefen til unionens hjemmeside.

Lars Green Bach fremhæver blandt andre Sarah Bro, Emilie Beckmann og Julie Kepp Jensen, der sammen med Jeanette Ottesen sluttede lige uden for medaljerækken i 4x50 meter fri.

Sportschefen mener generelt, at danskerne har gjort det godt i finalerne.

- Her ikke mindst den flotte dame-holdkap præstation i 4x50 fri-finalen, hvor alle løfter niveauet, og Jeanette Ottesen er god til at føre an for de mindre rutinerede svømmere og skabe positiv energi til hele holdet, siger Green Bach.

- Vi tog af sted med et hold bestående af få erfarne svømmere og flere unge svømmere uden erfaring ved store internationale seniormesterskaber.

- I den kontekst er det rigtig godt at kunne konstatere, at svømmerne leverer rigtig mange gode præstationer, de forbedrer deres rangeringer og sætter personligt bedste-tider.

- Det er glædeligt, idet det viser, at svømmerne er på vej med en rigtig god udvikling, som der nu skal arbejdes videre på hjemme i Danmark, siger Lars Green Bach.

Jeanette Ottesen fik sølv i 50 og 100 meter butterfly samt bronze i 100 meter fri i Israel.

Viktor Bromer svømmede sig til sølv i 200 meter butterfly.

/ritzau/

Dagens Gossip