Svømmechef forklarer en 'grotesk hurtigt' Lotte Friis

Tirsdag aften var situationen en helt anden for den danske svømmestjerne ved VM i Barcelona.

Her kunne hun med væg-til-væg-smil modtage sølvmedaljen på 1500-meter fri efter et fantomløb, hvor hun smadrede den tidligere verdensrekord med mere end tre sekunder - men det blev altså 'blot' til sølv, da det 16-årige amerikanske svømmefænomen Katie Ledecky var endnu hurtigere og snuppede både guldet og verdensrekorden.

Det kan dog ikke spolere glæden i den danske lejr over Friis' genopstandelse til den absolutte verdenselite.

- Lotte er rigtig godt kørende. Hun svømmede grotesk hurtigt i den finale. Det er dejligt at se hende tilbage, hvor hun hører til. Hun er kommet ovenpå igen efter OL, og jeg synes, det er rigtig flot at rejse sig på den måde, siger Mikkel von Seelen, sportschef i Dansk Svømmeunion.

Meget vand er løbet gennem bassinet siden OL-skuffelsen, og Lotte Friis er blandt andet flyttet til Nice i Frankrig for at genfinde motivationen og glæden ved at svømme. Og det er ifølge Mikkel von Seelen en af forklaringerne på, at Friis har crawlet sig tilbage til verdenstoppen.

- Hun er glad for at svømme nede i Nice og har haft et par gode ugers forberedelser sammen med landsholdet. Det er en kombination af de ting, der har været med til, at hun kunne svømme så fremragende en finale. Og så var det også bare et af de løb, hvor alt lykkedes, siger von Seelen, der har stor ros til Lotte Friis' indgang til finalen.

- Vi ved lige nu, at Ledecky er den helt store stjerne og ser uhyggeligt skarp ud. Men Lotte svømmede et meget modigt løb, og jeg ser det som hendes fortjeneste, at verdensrekorden blev slået så eftertrykkeligt. Lotte skaber løbet fra start og tvinger tempoet helt op, så det var muligt. Skal man slå verdensrekorden, så er det afgørende, at én i feltet brager af sted, og det gjorde Lotte, siger han.

Lotte Friis' superform og sølvmedalje har banket optimismen yderligere i vejret i den danske svømmelejr, hvor gode præstationer af Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen allerede havde resulteret i våde drømme om en lille dansk medaljeregn til langbane-VM i Barcelona.

- Vi vil ikke evaluere her midtvejs til VM, men det er klart, at det ser rigtig godt ud. Vi kan alle begynde at ane en oprejsning efter OL. Vi har fået en sølvmedalje, en europarekord og tre danske rekorder. Og vi mangler at få Jeanette, Rikke og Pernille i aktion i deres primærløb, og som Lotte er kørende lige nu, så bliver det også rigtigt spændende at se hende i 800-meter fri. Jeg har en forhåbning om, at vi kan snuppe to medaljer mere, siger Mikkel von Seelen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip