Svømmeforbund dropper omstridt russisk laboratorie

Det Internationale Svømmeforbund, Fina, vil ikke længere have noget at gøre med det omstridte russiske dopinglaboratorie, som har mistet sin godkendelse hos Det Internationale Antidopingagentur, Wada.

Man har derfor valgt at flytte en masse dopingprøver til et laboratorie i Barcelona i stedet.

Der er tale om de 645 dopingprøver, der blev taget under VM i svømning, som foregik i Kazan i august.

Prøverne har indtil nu været opbevaret i det russiske laboratorie, men de vil nu blive flyttet til et Wada-godkendt laboratorie i Barcelona.

Der var ingen positive prøver blandt de opbevarede prøver fra VM, men det er væsentligt, at de forbliver intakte til fremtidigt testarbejde, er holdningen.

Chefen for det russiske laboratorie trak sig fra sin post, efter at Wada i den nylige rapport om russisk atletik og doping konstaterede, at laboratoriechefen tidligere har godkendt, at næsten 1500 dopingprøver er blevet destrueret.

Ifølge Fina vil også dopingprøver, der er foretaget uden for konkurrence, blive flyttet til Barcelona.

- Det er selvfølgelig en vanskelig periode for sportsverdenen. Hos Fina er vi chokerede og triste over rapporten fra Wadas uafhængige kommission.

- Fina har en stærk og utvetydig holdning omkring doping, som vi ønsker at udrydde, og Fina er engageret i at gøre alt, hvad der er nødvendigt for at blive verdens reneste sport, lyder det i en udtalelse fra Fina.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip