Svømmehal lukket mens undersøgelse står på

Gruppen fra Alsønderup Idrætsforening i Hillerød blev efterfølgende indlagt med det, der formodes at være klorforgiftning, som fik dem til at hoste og kaste op.

Svømmhalsledelsen understreger, at sagen nu skal undersøges grundigt. Imens er svømmehallen lukket.

»Vi ved, at de er blevet forgiftet af nogle klordampe, men vi ved ikke, hvordan det er opstået, det skal undersøgelserne vise. Det kan have noget med ventilationen at gøre. Vores ventitlationsfirma undersøger det, og kommunen har et firma, på, der laver kontrolmålinger, og det er på vej hertil,« siger Per Østergaard, der er centerleder i Tarm Idrætscenter.

Han forklarer, at svømmehallen selv undersøger vandet dagligt, og at der ikke har været noget mistænkeligt at spore i de målinger.

»Vi laver dagligt kontrolmålinger, som vi skal. Og der er ikke nogen af målingerne i går, der siger noget forkert. Det vi ifølge lovgivningen skal tage målinger af, er vandet, af pH-værdien og klor. Og der har ikke været noget galt hele dagen i går. Der var ikke noget hverken i dag eller i går,« siger Per Østergaard.

Centerlederen formoder, at klordampene først er opstået ud på aftenen.

»Der er ingen af vores egne medarbejdere, der er blevet syge. Vi havde medarbejdere i svømmehallen hele dagen i går fra otte morgen til 16.30, og der er ikke nogen af dem, der har haft det dårligt på nogen måder. Vi tror, at det er sket på det tidspunkt i går aftes, hvor børnene var i svømmehallen. Det har ikke noget med hele dagen i går at gøre, hvis man skal tro politiet. Men det er lidt for tidligt at sige,« uddyber han.

De syge børn og voksne var på sommerlejr med en skolefritidsordning fra Nordsjælland, og de blev indlagt til observation på fire forskellige sygehuse, da de fik det dårligt. De bliver formentligt alle udskrevet i dag, og herefter går turen hjem til Sjælland.

»De skulle alle sammen være på vej hertil. De kommer hertil og så følges de hjem i bus i dag som oprindeligt planlagt,« siger Per Østergaard, som forventer, at svømmehallen snart kan genåbne.

»Det næste skridt er, at jeg får alle de forskellige målinger og kontrolenheder, så vi kan åbne svømmehallen igen, når det kører, som det skal. Det forventer jeg at vi måske kan allerede i eftermiddag,« slutter han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip