Svømmehal slukker for internettet, så forældre kan holde øje med deres børn

Det er primært forældrenes ansvar at holde øje med børn, der bader ved stranden eller i svømmehallen.

Men tilsyneladende er der en lille ting, der kan få dem til at glemme det: Mobilen.

Det tager en række svømmehaller i Sverige nu konsekvensen af og lukker for den gratis internetforbindelse. Blandt andet i Vilanbadet i Skara har man valgt at slukke for wifi-forbindelsen. Det skriver Skaraborgslans Tidning

Oprindeligt indførte man gratis wifi i badelandet, fordi ferieområdet også har internet til rådighed andre steder. Først og fremmest kunne de voksne gæster ikke respektere, at der ikke måtte tages billeder i badelandet.

- Flere og flere mennesker valgte at bringe mobiltelefoner ind i svømmehallen. Hvad vi virkelig reagerede på var, at der blev taget en masse billeder, forklarer lederen Camilla Andersson.

Men det er også af hensyn til sikkerheden. Ifølge avisen kommer omkring 1500 svenske børn årligt på skadestuen efter en ulykke i offentlige bade eller vandlande. Selvom der er livreddere, er det forældrenes ansvar at holde øje med deres børn.

Læs også: Kan du se drengen, der er ved at drukne? Det kunne denne hurtige livredder 

Det fik en mor til en femårige pige at føle sidste efterår, da pigen druknede i en svømmehal i Lindesbjerg. Hun blev anklaget for manddrab, fordi hun ikke havde holdt øje med sit barn.

- Det er tæt på at gå ind i omklædningsrummet, hvis man skal tjekke noget eller ringe. Det handler dybest set om sikkerhed, siger Camilla Andersson.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip