Swansea blev straffet til sidst af Kuban

25/10/2013

Swansea fik som fortjent i Europa League, da Kuban Krasnodar torsdag aften fik 1-1 med hjem fra Wales på en scoring i overtiden.

Michael Laudrups mandskab så længe ud til at få alle tre point på en aften, hvor Swansea befandt sig i et russisk stormvejr.

Men i det 93. minut fik Djibrill Cisse fortjent sikret Kuban det ene point med en scoring på et straffespark, efter at spanske Michu havde sendt værterne i front midtvejs i anden halvleg.

Laudrup kan takke sig selv for, at det blev en nervepirrende aften på bænken. Swansea-manageren havde nemlig valgt at starte med flere af sine reserver, og det var ikke den bedste strategi mod et overraskende velspillede russisk mandskab.

Som altid havde Swansea stor boldbesiddelse, men det hele foregik stort set omkring midterlinjen, mens Kuban-spillerne var en del mere målsøgende end værterne, når de fik erobret bolden.

Mod slutningen af første halvleg var gæsternes Lorenzo Melgarejo tæt på at få frit løb mod Swanseas mål, og Swanseas Dwight Tiendalli var heldig med blot at få en advarsel for at vælte den fremadstormende Kuban-angriber.

Laudrup foretog efter pausen en dobbelt udskiftning, og med Angel Rangel og Alvaro Vazquez på banen fik waliserne flyttet bolden længere frem på banen.

Det var dog sparsomt med chancer, og der skulle en lille spansk genialitet til at bringe Swansea foran.

Alejandro Pozuelo vippede 20 minutter før slutfløjt bolden over Kubans forsvar til Michu, der fik løbet bolden op og prikket den forbi gæsternes keeper til 1-0.

Kuban-spillerne fornemmede dog fortsat, at der var muligheder for at optjene det første point i gruppe A.

Det brændte flere gange på i hjemmeholdets straffesparkfelt i slutfasen, og i overtiden gik det så galt.

Ibrahima Balde fik løbet en bold op og blev på klodset vis hægtet af Swansea-keeper Gerhard Tremmel. Det efterfølgende straffespark blev sikkert udnyttet af den franske stjerne Djibrill Cisse.

Swansea topper trods pointtabet gruppe A med syv point for tre kampe, mens Kuban har et enkelt. Valencia indtager andenpladsen efter en 5-1-sejr hjemme over St. Gallen. Spanierne har seks point, mens St. Gallen har tre.