Swansea-direktør i vildt forsvar af 'vagabonden' Laudrup

Michael Laudrups hollandske skattesag har allerede fået konsekvenser. Men nu kommer Swansea-ledelsen deres pressede manager til hjælp.

Den dansker Swansea-manager kæmper ikke blot med sin ledelse i en god gang transfertovtrækning. Nej, Laudrup har større problemer. Fredag indrykkede den hollandske mesterklub Ajax Amsterdam en annonce i avisen De Telegraaf, hvor han indkaldes til at møde i retten i en sag om skatteundragelse.

I annoncen efterlyser den hollandske storklub Laudrups adresse, så klubben på den måde kan få danskeren fremsat for en dommer. Ajax mener således at Laudrup skylder dem penge. Mange penge. Helt op til 22,5 millioner kroner.

Ifølge den engelske avis Sunday Mirror har den kontroversielle sag allerede fået konsekvenser. Laudrup har lørdag aflyst en tur til Holland for at se Swanseas ungdomshold i aktion, og da han ikke kan vise sig i Holland uden at risikere en stævning, er også den kommende forberedelseskamp mod Jon Dahl Tomassons klub, Excelsior, i alvorlig fare.

Sagen, der omhandler Michael Laudrups skifte til Ajax Amsterdam i 1997 og ulovligt udbetalt løn og sign on fee, blev allerede i 2004 afsløret i BT. Regningen fra det hollandske skattevæsen havnede hos Ajax Amsterdam, men nu vil danskerklubben altså have Laudrup til at betale. Et faktum, der har efterladt Swansea-manageren i chok.

- Jeg har talt med Michael om skattesagen. Han er chokeret. Ajax har fremstillet ham som en kriminel og som en vagabond uden en rigtig adresse eller et sted at bo, fortæller Swansea-direktør John van Zweden til Sunday Mirror, inden han retter et angreb mod Ajax Amsterdam.

- De hævder, at de ikke ved, hvor Michael Laudrup er, og derfor har de kaldt ham i retten indenfor de kommende to måneder ved hjælp af en juridisk annonce. Det er Swanseas manager, vi taler om. Ajax får det til at se ud som om, der er tale om en kriminel, der gemmer sig og sover under broer ved siden af floder, fortsætter den ophidsede Swansea-direktør.

Klagesangen fra den anden side af den engelske kanal bider dog ikke på Ajax Amsterdam, der mener, de er i deres gode ret til at indkalde og udstille Laudrup på den - set med danske briller - uortodokse manér.

- Det her er den formelle, juridiske procedure, når den involverede ikke bor i Holland eller ikke har en permanent adresse i udlandet, lyder det fra en talsmand i den hollandske mesterklub, der også lige når at forklare, hvordan sagen hænger sammen set fra Ajax' perspektiv.

- Det handler om brutto- og nettoløn, der blev betalt til Laudrup. Vi kan ikke gøre andet end at bede spillerne fra den periode (slutningen af 90'erne, red.) betale os de penge tilbage, som de skulle have betalt til skattevæsenet, slutter talsmanden.

Men det sidste punktum er næppe sat i en sag, der alt andet end pynter på Michael Laudrups image.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip