Swansea og Liverpool delte i drama

Michael Laudrups nyindkøb Jonjo Shelvey gik fra helt - over skurk - til superskurk, da han lavede en dobbelt 'Jesper Olsen' i Swanseas 2-2-kamp mod Premier Leagues førerhold, Liverpool.

I 1986 scorede Jesper Olsen på straffespark, inden han skrev sig ind på fodboldhistoriens knap så heldige sider med sin frispilning af spanske Emilio Butragueño.

Mandag aften gjorde Swanseas Jonjo Shelvey nøjagtig det samme. Men nyindkøbet stoppede ikke her i opgøret mod sine tidligere holdkammerater fra Liverpool. Efter han havde sparket sit hold foran 1-0 og foræret Liverpool en scoring, gentog den store midtbanespiller sidstnævnte bedrift ved at give Premier League-duksen endnu et mål. Mareridtet var fuldendt.

Men lad os starte ved begyndelsen. Alt så lyst ud for 21-årige Shelvey, der i sommer kostede Michael Laudrup knap 55 millioner kroner, da han efter blot halvandet minut spil fik moslet sig gennem sine tidligere holdkammerater i Liverpools forsvar. Sekundet senere lå bolden i nettet bag Simon Mignolet, og midtbanekæmpen med den skaldede isse var med ét en superhelt på Liberty Stadium.

Dén status holdt dog blot i to minutter. Her trillede Jonjo Shelvey bolden tilbage til egen målmand uden at se Daniel Sturridge. Angriberen løb imellem, stjal bolden og udlignede uproblematisk. Shelvey stod rystet tilbage.

En rystet sindstilstand blev til vantro godt en halv time senere, da Shelvey igen afleverede til en rødklædt i stedet for en spiller i Swanseas hvide dragt. Midtbanemanden spillede bolden direkte til Victor Moses, der driblede forbi den chokerede Swansea-mand og uhindret scorede til 2-1.

Så var mareridtet heldigvis også overstået for Shelvey, der i minutterne efter Liverpools anden scoring ikke lignede en mand med lysten til at spille fodbold igen. Nogensinde. Men Michael Laudrup lod sit indkøb blive på banen, og det gav rent faktisk pote.

Når Shelvey ikke kunne sætte en fod rigtigt, måtte han bruge hovedet, og det gjorde han fornuftigt efter en god times spil, da han headede Michu fri til udligning. 2-2 og Swansea var tilbage.

Resten af opgøret var Michael Laudrups mandskab dominerende, men pote gav det ikke. Det ene point er dog nok til en god nyhed for Laudrup og co. Holdet er nu over nedrykningsstregen efter det, der har været en sæsonstart på det jævne.

Liverpool, der var uden en småskadet Daniel Agger, er til gengæld tilbage på Premier Leagues førsteplads trods sæsonens første pointtab. De røde har ét point ned til Arsenal og Christian Eriksens Tottenham.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip