Swansea tager point trods tab af nøglespiller

15/12/2013

Michael Laudrups Swansea-hold var presset i bund i anden halvleg af Premier League-kampen mod Norwich søndag eftermiddag.

Alligevel lykkedes det waliserne at redde et enkelt point hjem fra udekampen, som sikrer Swansea-holdet en plads midt i den bedste engelske fodboldrække.

Swansea kom foran 1-0 efter bare 12 minutter. Hurtigløberen Nathan Dyer fik en fornem aflevering i dybden, som han elegant arbejdede videre med, og siden lobbede han bolden over Norwich-målmand John Ruddy.

Desværre for Swansea blev Nathan Dyer alvorligt skadet en lille halv time senere. Han landede uheldigt i en nærkamp, og blev kørt på hospitalet med mistanke om en brækket ankel.

Inden da havde Dyer flere gange skabt problemer for Norwich, men hjemmeholdet udnyttede hurtigt hans fravær og udlignede til 1-1 i første halvlegs overtid.

Gary Cooper sparkede bolden i nettet efter elegant forarbejde af holdets svenske lejesvend Johan Elmander, som med brystet dirigerede en lang aflevering præcist for fødderne af Gary Cooper.

Michael Laudrups mandskab har været hårdt ramt af skader, og han havde ikke færre end otte ændringer i sin startopstilling. Blandt andet var Michu tilbage efter en skadespause, ligesom Michel Vorm var tilbage i målet.

Vorm virkede ikke altid helt sikker i sine indgreb, men reddede alligevel Swanseas ene point mod slutningen af kampen, hvor Laudrups hold dog også havde et par gode muligheder.

I Birmingham vandt Manchester United sikkert med 3-0 over Aston Villa. Danny Welbeck scorede to gange indenfor tre minutter og havde bragt United på vinderkurs inden kampen var 20 minutter gammel.

Først fangede han riposten og scorede tæt under mål, da Januzajs hovedstød var røget på stolpen. Tre minutter senere gled han ind i bolden og rettede en aflevering fra Antonio Valencia af.

Syv minutter efter pausen scorede Tom Cleverley sejrsmålet til 3-0 efter fint samarbejde med Wayne Rooney.

Manchester United er nummer otte i Premier League med 25 point for 16 kampe - 10 point færre end førerholdet Arsenal.