Swansea vender det hele og besejrer Arsenal

09/11/2014

Selv om Swansea ikke havde vanvittigt meget at byde på i store dele af kampen, snuppede holdet en sejr på 2-1 over Arsenal i Premier League-kampen hjemme på Liberty Stadium i den walisiske by.

Som kampen havde formet sig, var det ellers kun logisk, at Alexis Sánchez bragte Arsenal foran 1-0 efter godt og vel en times spil, men Swansea scorede altså to gange herefter og vandt.

Først viste islændingen Gylfi Sigurdsson hvorfor han er en helt hos Swanseas fans. Han scorede direkte på frispark efter 75 minutter, og så gjorde Gomis det til 2-1 kun tre minutter senere.

Arsenals spillere har formentlig følt sig nogenlunde sikre på sejren, da Sigurdsson ud af det blå udlignede på frispark.

I hvert fald virkede gæsternes forsvar noget tamt, da Montero trak til baglinjen, og sendte bolden ind foran mål.

Derinde scorede Bafetimbi Gomis sit første Premier League-mål og sikrede Swansea tre overraskende point.

Til gengæld var det langt fra første gang, at Gylfi Sigurdsson havde en afgørende rolle i Swanseas pointhøst.

Med frisparksmålet har islændingen været involveret i ni af Swanseas 14 Premier League-scoringer hidtil i sæsonen.

Der var i øvrigt tale om en kamp, hvor dommeren havde travlt. hele 10 gange måtte han have det gule kort frem af lommen for at advare en spiller.

Sejren sender Swansea op på femtepladsen i Premier League med 18 point for 11 kampe - det samme som West Ham har på fjerdepladsen. Arsenal er nummer seks med et point færre.

Tidligere søndag blev det til to udesejre i Premier League, da Newcastle vandt 2-0 over West Bromwich Albion og Stoke vandt 2-1 over Tottenham.

Christian Eriksen var i startopstillingen for Tottenham, men danskeren blev taget ud i pausen.

Sunderland og Everton spillede uafgjort 1-1.