Swansea vinder lokalderby uden Laudrup

08/02/2014

Swansea vandt lørdag sin første kamp efter fyringen af Michael Laudrup, Morten Wieghorst og Erik Larsen.

Det var nu mere et udtryk for gæsternes ringe kvalitet end hjemmeholdets fornyede styrke, at Swansea kunne vinde med 3-0 over Cardiff.

Særligt i anden halvleg var Cardiff helt uden kvalitet. Det var her, Swansea scorede sine tre mål ved Wayne Routledge, Nathan Dyer og Wilfried Bony.

De to hold spillede nærmest gudsjammerligt kedeligt i første halvleg, hvor Cardiff kunne mønstre sin første chance efter en halv time.

Et godt spark langt udefra af Peter Whittingham, som Swansea-målmand Michel Vorm fik klaret.

Swansea blev bedre i anden halvleg, mens Cardiff fuldstændigt savnede kvalitet.

Wayne Routledge bragte hjemmeholdet på 1-0 to minutter efter pausen. Han fik en god aflevering og udnyttede, at Cardiffs Fabio ikke kunne finde ud af at placere sig.

11 minutter før tid lukkede Swansea kampen med et hovedstød fra den lille Nathan Dyer.

Selv om han ikke er højere end 165 centimeter, fik han lov at hovedstøde bolden over stregen tæt under mål - dækket op af to modstandere.

Fem minutter senere øgede Wilfried Bony til 3-0. Pablo Hernandez lagde et godt indlæg fra kanten, som han i øvrigt også gjorde ved Swanseas første scoring, og ivorianeren hovedstødte bolden flot i nettet.

Med sejren rykker Swansea op på 10.-pladsen i Premier League. Cardiff er næstsidst og ligner en nedrykker, når sæsonen slutter til foråret.