Swanseas nye manager henter flot debutsejr på Goodison

24/01/2016

Swanseas italienske manager, Francesco Guidolin, fik en drømmestart, da han for første gang stod på sidelinjen for klubben i udekampen mod Everton.

På Goodison Park blev det nemlig til en 2-1-sejr til de walisiske gæster, der dermed rykker op på 15.-pladsen i Premier League. Holdet får samtidig en smule luft ned til nedrykningsstregen, der efter sejren ligger fire point væk.

Everton fortsætter sæsonens svingende resultater og har nu ikke vundet i sine seneste fem ligaopgør. Holdet ligger efter nederlaget fortsat nummer 12 i Premier League.

Fra begyndelsen af første halvleg var det Francesco Guidolins mandskab, der var bedst, mens Everton generelt havde svært ved at få spillet til at fungere.

Manager Francesco Guidolin, der mandag kom til fra italienske Udinese, havde fået sendt sit mandskab på banen med en velfungerende taktik, og gæsterne fik lukket godt ned for den normalt farlige Everton-offensiv anført af topscorer Romelu Lukaku.

Den gode Swansea-start betød også, at gæsterne var første hold på måltavlen.

En sløv tilbagelægning af forsvarstalentet John Stones blev opsnappet af Andre Ayew, der med det samme blev nedlagt af Everton-keeper Tim Howard. Straffe til Swansea og stensikker eksekvering af islandske Gylfi Sigurdsson.

Kort tid efter fik Everton udlignet, da Swanseas Jack Cork afrettede en afslutning fra Gareth Barry ind i sit eget net. Der gik dog ikke længe før Andre Ayew var på spil igen, og via en blokade fra John Stones kunne den ghanesiske angriber gøre det til 2-1.

I anden halvleg var Everton væsentligt bedre og havde flere store muligheder for at udligne. Halvlegen bød også på flere Everton-appeller for straffespark, men dommer Anthony Taylors fløjte forblev tavs.

Hjemmeholdet formåede ikke at komme på tavlen endnu en gang, og tilskuerne på Goodison Park måtte gå skuffede hjem fra stadion, mens Swansea og den nye italienske manager kunne fejre en vigtig 2-1 sejr på udebane.