Sydafrikaner vinder Nelson Mandelas golfturnering

14/12/2013

Det var ikke en hvilken som helst golfturnering, som Dawie van der Walt vandt lørdag.

Som sydafrikaner var det en ekstra stolt vinder, der fik overrakt trofæet for at være bedst i The Nelson Mandela Championship.

Ikke mindst fordi manden, der har lagt navn til turneringen, skulle begraves dagen efter.

- Det er selvfølgelig meget specielt at blive en del af historien. At vinde turneringen lige nu, hvor alle er triste og sørger, og hvor dagen i morgen bliver stor, betyder enormt meget. Det er noget, jeg altid vil huske, siger han til turneringens hjemmeside.

Van der Walt udnyttede, at den førende englænder Daniel Brooks faldt helt sammen på sidstedagen og hentede dermed sin anden European Tour-sejr, godt hjulpet af en eagle på 12. hul.

Jeppe Huldahl blev bedste dansker med en placering på en delt 23.-plads, mens Søren Hansen endte på en delt 50.-plads.

Turneringen skulle oprindeligt have været spillet fra torsdag til søndag, men på grund af Nelson Mandelas begravelse, blev starten fremrykket til onsdag.

Dårligt vejr betød sidenhen, at man måtte nøjes med at gennemføre tre runder for at finde en vinder.

The Nelson Mandela Championship arrangeres i samarbejde med Nelson Mandela Children's Fund, som er en velgørenhedsorganisation, der specielt hjælper forældre- eller hjemløse børn og unge. Turneringen blev afviklet første gang i 2012.