Sydafrikanere siger farvel til Mandela med sang og dans

Hundredvis af sydafrikanere samles natten til fredag foran Nelson Mandelas hjem i Johannesburg efter nyheden om den tidligere præsidents død.

Flere end 500 mennesker er mødt op foran den høje mur ind til Mandelas bolig for at mindes den mand, der viede sit liv til kampen mod det raceopdelte Sydafrika.

De mange mennesker synger anti-apartheid-sange, vifter med Sydafrikas flag og råber "længe leve Mandela" og "længe leve Madiba".

Flere ankommer til stedet i de tidlige morgentimer. Nogle møder endda op i deres pyjamas, og andre er rejst hele vejen fra Soweto - den ikoniske bydel uden for Johannesburg, hvor Mandela engang boede.

Sydafrikanere mindes deres tidligere præsident med lys, og nogle lægger blomsterkranse langs muren til Mandelas hjem.

Ashleigh Williams er en af dem, som er mødt op. Hun hørte nyheden om Mandelas død i tv, og hun følte sig nødsaget til at haste til hans hjem.

- Mit hjerte er fuld af glæde og sorg på samme tid. Han efterlod en stor arv. Jeg tror ikke, at nogen nogensinde vil være i stand til at udfylde hans sko, siger hun.

Teenageren Asthyn Ariel kalder Mandela et "ikon", mens en lokal gartner, Reginald Mokoena, betegner Mandelas død som "uvirkeligt".

- Jeg var der, da han gik ud af fængslet. Jeg er her nu. Det er alt sammen så uvirkeligt. Vores helt er væk, siger han.

Nelson Mandelas politiske karriere omfatter 15 år som frihedskæmper, 27 år som fange og fem år som Sydafrikas første sorte præsident.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip