Sydafrikansk præsident opfordrer til at acceptere Mandelas alder

»Alle os i dette land bør acceptere det faktum, at Madiba (Mandelas klannavn red.) nu er gammel. I takt med at han bliver ældre, besværes han også, og jeg tror, det, vi kan gøre som land, er at bede for ham,« siger Jacob Zuma ifølge BBC.

Søndag oplyste præsidentens kontor, at Zuma havde besøgt Nelson Mandela ved hans sygeleje.

Jacob Zuma fortalte ifølge BBC, at Mandelas tilstand var kritisk, men afviste at kunne give flere oplysninger om helbredet.

Tidligere på måneden blev Nelson Mandela for tredje gang i år bragt til et hospital i hovedstaden Pretoria, hvor han er blevet behandlet for en lungeinfektion.

Nelson Mandela, der var præsident fra 1994 til 1999, er et afrikansk symbol på den sorte befolknings kamp mod det hvide mindretals apartheidstyre, der holdt ham indespærret sammen med mange andre modstandere på fangeøen Robben Island fra 1962 til 1982. Her blev han 1980 blev ramt af lungesygdommen tuberkulose. Han blev efterfølgende overført til at fængsel på fastlandet og blev først løsladt i 1990.

Nelson Mandela trak sig tilbage fra rampelyset i 2004 og optrådte senest offentligt i forbindelse med finalekampen ved fodbold VM i 2010 i Johannesburg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip