Sydamerikansk fodboldboss er blevet udleveret til USA

Juan Angel Napout, der tidligere har stået i spidsen for Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) og fodboldforbundet i Paraguay, er tirsdag blevet udleveret fra Schweiz til USA som et led i skandalen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det bekræfter Schweiz' justitsministerium.

To politibetjente stod for at eskortere den 57-årige Napout til New York, oplyser ministeriet.

Napout, der er fra Paraguay, modsatte sig i første omgang at blive udleveret til USA, da han sammen med 16 andre topfolk i Fifa blev anholdt på et luksushotel i Zürich 3. december. Fem dage senere indvilgede han dog i at lade sig udlevere.

På det tidspunkt var Napout præsident for Conmebol, men han valgte i weekenden at trække sig fra præsidentposten, som han allerede var suspenderet fra. Han er dog fortsat en af flere vicepræsidenter i Fifa.

Anholdelsen af Napout skete på grund af mistanke om, at han har modtaget penge for at have solgt marketingsrettigheder i forbindelse med fodboldkampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe.

Tidligere tirsdag kom det frem, at den tidligere fodboldboss Eduardo Li fra Costa Rica har indvilget i at blive udleveret til USA efter at have været tilbageholdt i Schweiz siden maj. Den udlevering har endnu ikke fundet sted.

/ritzau/

Dagens Gossip