Sydbank dækker million-tab for bankkunder

Sydbank dækker tab på 30 millioner kroner for kapitalbeviser købt i Tønder Bank. Det bekræfter Sydbank over for Ritzau.

På grundlag af en ekstern advokatredegørelse vurderer Sydbank, at de kunder i Tønder Bank, der har købt kapitalbeviser i den seneste salgsrunde i september, har fået så mangelfulde informationer om Tønder Banks økonomiske situation, at de bør have deres tab dækket.

- De mange investorer er blevet bragt i en ubehagelig økonomisk situation, og det har skabt bekymring hos mange i lokalområdet.

- Derfor har det været vigtigt for os hurtigt at undersøge, hvordan forløbet har været, og jeg er glad for, at vi allerede nu kan meddele investorerne, at vi godtgør deres køb af kapitalbeviser, siger Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, i en pressemeddelelse.

Det har også spillet ind, at det primært er almindelige privatkunder, der har købt kapitalbeviserne.

- For dem vil belastningen ved et tab være store, siger Karen Frøsig til TV2 News.

Dansk Aktionærforening har tidligere meldt ud, at de i første omgang ville gå efter at få dækket tabene for dem, der har købt kapitalbeviser i september.

Sydbank vil i den kommende uge tage kontakt til de investorer, som kan få dækket deres tab.

Sydbank overtog i sidste uge alle aktiviteter fra Tønder Bank efter bankens overraskende krak, der efterlod aktionærer og kapitalbevisindehavere med et samlet tab på omkring 260 millioner kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip