Sydbank får ja af Diba-aktionærer til aktiekøb

Ni ud af 10 af aktionærerne i Diba Bank har sagt ja til, at Sydbank kan købe deres aktier. Det betyder, at Sydbanks køb er endeligt, oplyser Sydbank til fondsbørsen.

Aktionærerne i Diba Bank har fulgt deres bestyrelses råd om at sælge:

- Det er meget glædeligt, at alle betingelser i købstilbuddet er opfyldt, og at købet er gået igennem. Det er vi meget tilfredse med, siger Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig om aktionærernes accept.

Med købet er det planen, at Sydbank opruster på Sjælland og Bornholm. Sydbank har en strategi om at vokse, og det skal ske med udgangspunkt i en stærk lokal forankring og med nærhed til kunderne, lyder det fra bankens direktør.

- Det er præcis det, Diba repræsenterer. Netop de ting gjorde, at vi ikke var i tvivl om, at Diba ville være et perfekt match for os. Derfor er vi meget tilfredse i dag, siger Karen Frøsig.

Diba Banks bestyrelsesformand Frank Møller Nielsen er tilfreds med, at aktionærerne har fulgt bestyrelsens anbefaling om at sælge.

- Sydbank har tilbudt en god pris, der afspejler, at vi har en sund bank i et interessant markedsområde, og på vegne af bestyrelsen i DiBa Bank kan jeg sige, at vi er meget tilfredse med resultatet, siger han.

Frank Møller Nielsen understreger, at en sammenlægning med Sydbank betyder, at der også fremover vil være en god og stærk bank i Diba Banks lokalområder.

- Sydbank er garant for, at den tætte kontakt til kunderne bliver bevaret gennem et stærkt filialnet, og kunderne vil fremover kunne få en endnu bredere palet af produkter og rådgivningsydelser, end de har været vant til, siger Frank Møller Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip