Sydbank overtager Tønder Bank

Sydbank overtager nu bankaktiviteterne fra Tønder Bank. Det betyder at Sydbank overtager medarbejdere, kunder, filialer, bygninger og andre aktiver.

Baggrunden for overtagelsen er, at Finanstilsynet ved en inspektion har konstateret et så stort nedskrivningsbehov på Tønder Banks engagementer, at banken ikke har tilstrækkelig kapital til at kunne fortsætte som selvstændig bank. Derfor indgiver Tønder Bank nu konkursbegæring.

Med købet overtager Sydbank alle Tønder Banks ca. 18.000 kunder og en balance på 2,3 milliarder kroner.

Overtagelsen vil betyde, at de relationer og vilkår, som kunderne hidtil har haft med Tønder Bank, nu videreføres i Sydbank-regi. Kunderne i Tønder Bank vil mandag morgen blive betjent på sædvanlig vis.

Filialer lægges sammen

Sydbank har ligeledes overtaget medarbejderne i Tønder Bank. I forbindelse med overtagelsen vil flere filialer blive lagt sammen, og der vil derfor ikke være mulighed for at tilbyde alle medarbejdere i Tønder Bank fortsat beskæftigelse.

Tønder Banks sønderjyske filialer i Toftlund og Løgumkloster vil fortsætte i Sydbank-regi. I de byer, hvor begge banker er repræsenteret - Tønder, Vojens, Tinglev, Skærbæk og Rødekro – bliver filialerne lagt sammen. Det gælder også filialerne uden for Sønderjylland i Vejen, Århus og København.

Sydbank ønsker ikke at kommentere overtagelsen yderligere, før medarbejderne i Tønder Bank er blevet nærmere orienteret om situationen.

 

Dagens Gossip