Syddanmark har succes med videotolke

Videotolkning er med udgangen af 2012 udbredt til alle relevante afdelinger på Region Syddanmarks sygehuse og i psykiatrien.

Videotolke anvendes ved konsultationer med patienter, der ikke taler og forstår dansk godt nok, til at kommunikere tilfredsstillende med personalet.

- Udbredelsen af videotolkningen i hele Region Syddanmark er et tydeligt signal om, at vi tager problematikken med lighed i sundhedsvæsenet alvorligt. Det er vigtigt for os, at vi i forebyggelsen
og behandlingen tager hensyn til, at mennesker er forskellige og har forskellige behov, og her er videotolke et perfekt redskab, siger formand for innovationsudvalget, Stephanie Lose (V).

Lighed i sundhed er et af kardinalpunkterne i regionens sundhedsvision, der blev vedtaget i slutningen af 2011.

Tolke er tilgængelige på stort set alle sprog, og det er også muligt at benytte videokonference-systemerne til at gennemføre tegnsprogstolkning med tale- og hørehæmmede patienter.

Brugen af video-tolke har også løst problematikkerne med brug af familiemedlemmer som tolke, ligesom der er mindre spild af tid og ressourcer i forbindelse med transport og udeblevne patienter.

Regionalt har der med stor succes gennem de seneste par år været arbejdet med at udbrede videotolkning til regionens øvrige sygehus - Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland – og til Psykiatrien.

- Udbredelsen er lykkedes i en sådan grad, at over halvdelen af samtlige tolkninger på sygehusene og i psykiatrien nu gennemføres som videotolkning. Regionen er dermed klart i front på dette område, siger direktør for OUH, Peder Jest.

Dagens Gossip