Syddanmark vil ikke lukke kaserner i Sønderjylland

Det er unfair, hvis Sønderjylland står med regningen for lukkede kaserner, fordi forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner.

Sådan siger Carl Holst (V) som formand for Region Syddanmark med kaserner i Varde, Haderslev og Sønderborg.

- Region Syddanmark er i forvejen den region, som har næstfærrest statslige arbejdspladser i forhold til indbyggertallet. En lukning af kasernerne i vore region vil betyde, at der derudover kan forsvinde 900 arbejdspladser, siger han og fortsætter:

- Samtidig er Region Syddanmark den region i landet, der har det laveste antal ansatte i forsvaret i forhold til indbyggertallet.

Tal fra Moderniseringsstyrelsen viser ifølge Carl Holst, at Syddanmark kun har 30.498 statslige arbejdspladser af i alt 183.417 i hele Danmark. Jobbene omfatter dels politibetjente, præster og skolelærere, dels ansatte i statslige styrelser.

Forsvaret har 2,51 statslige årsværk pr. 1000 indbyggere i Region Syddanmark mod 7,61 årsværk i Region Nordjylland og 3,70 årsværk i Region Hovedstaden, påpeger Carl Holst i en pressemeddelelse.

Det er traditionelt særdeles politisk ømtåleligt at lukke forsvarets kaserner, fordi folketingspolitikere fra lokalområdet vil kæmpe imod lukningen på tværs af partipolitiske skel.

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, advarer mandag i sit ugebrev mod at lukke kaserner.

Det svækker den folkelige opbakning til forsvaret, mener han.

- Et eksempel kommer fra Haderslev, hvor en af de lukningstruede kaserner ligger. Her er hjemvendte soldater fra Afghanistan blevet hyldet med modtagelse på rådhuset og parade gennem byen, siger han.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip