Syddanske Medier vil væk fra Berlingske

Den Sydvestjyske Venstrepresse (DSVP) og Berlingske Media forhandler om at købe Berlingske Medias andel af Syddanske Medier, oplyser Berlingske-koncernchef Lisbeth Knudsen.

Forhandlingerne kan betyde, at Berlingske Media sælger 50 procent af Syddanske Medier og 100 procent af fem ugeaviser i Syd- og Sønderjylland, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Ugeavisen Ringkøbing, Ugeposten Skjern og Jysk Avistryk i Vonsild samt en andel af ugeavisen Vesterhavsposten til Den Sydvestjyske Venstrepresse.

Samtidig vil parterne fortsat samarbejde tæt på centrale driftsområder.

Syddanske Medier udgiver blandt andet dagbladet JydskeVestkysten.

- Alle tænker i konsolidering i mediehusene lige nu for at klare udfordringerne i markedet, og det giver god mening for os at kunne bidrage til, at der kan ske en fornuftig konsolidering i det syd- og sønderjyske område, siger Lisbeth Knudsen.

- Vi har i forvejen haft et godt samarbejde med Den Sydvestjyske Venstrepresse i en årrække, og det giver god forretningsmæssig mening at lægge vores aktiviteter og DSVP's aktiviteter sammen for at skabe et stærkt regionalt mediehus, siger hun.

Bestyrelsesformanden for Den Sydvestjyske Venstrepresse, advokat Arne Paabøl Andersen, siger:

- Fusionen i 1990 mellem Jydske Tidende og Vestkysten var både rigtig og nødvendig, og de nye tiltag skal ses i forlængelse heraf. Vi opnår for både vore læsere og for vore annoncører en komplet dækning og en naturlig afrunding af vort udgivelsesområde, samtidig med at vi indadtil skaber basis for betydelige rationaliseringer.

- DSVP har haft stor nytte af fællesskabet med Berlingske Media, og det glæder os, at forhandlingerne om det mulige ejerskifte rummer mulighed for en fortsættelse af det nære samarbejde, siger Arne Paabøl Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip