Sydeuropa lokker danskerne med varm påskeferie

Når kalenderen viser påske, vil der være rigtig mange danskere, som nyder solens varme stråler på en strand i Europa. Påsken falder nemlig i april i år, og det betyder, at man ikke behøver at rejse langt væk for at få sol og varme.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Det er der mange, der benytter sig af, og langt flere rejser til Sydeuropa i påskeferien, set i forhold til påsken sidste år, hvor helligdagene faldt i marts.

- Vi ser helt klart en tendens til, at betydeligt flere vælger at rejse og holde solferie i Europa, når påsken falder i april, end hvis den falder i marts, som den gjorde sidste år. Det er særligt den korte flyvetur, der lokker. Modsat kan vi også se, at flere vælger at holde ferie oversøisk, når påsken falder i marts, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Læs også: Luksussommerhuse udlejer bedre end aldrig før

Vurderingen fra FDM travel lyder, at der sendes mellem 20-30 procent flere rejsende af sted på solferie i Europa, når påskeferien falder i april fremfor marts.

- Især Mallorca og den spanske sydkyst hitter hos danskerne. Mange benytter muligheden for at få en billigere solferie og en forsmag på sommeren. De gode flyforbindelser til f.eks. Mallorca gør også, at man kan nøjes med at bruge helligdagene til at rejse i, så man ikke behøver at tage ekstra feriefridage. Der er også en del, som tager på en klassisk storbyferie f.eks. til Barcelona eller Lissabon. Her er det bl.a. kombinationen af sol, et udendørs caféliv og shopping, der trækker, siger Jan Lockhart.

Selvom påsken nærmer sig med hastige skridt, er der stadig gode priser at hente på solferier i Europa. Vil man gerne have høje temperaturer, skønne sandstrande og god mad, er Mallorca og Costa del Sol gode bud på en lun påskeferie, da man kan komme dertil på under fire timer med direkte fly.

Dagens Gossip