Sydkorea affyrer snesevis af granater mod Nordkorea

Skrevet af admin

20/08/2015

Dagens topnyheder

Sydkorea affyrer snesevis af artillerigranater mod Nordkorea efter at være kommet under beskydning nordfra, bekræfter den sydkoreanske militærledelse.

- Vores side gennemførte et modangreb med snesevis af 155 millimeter granater, siger en talsmand for forsvarsministeriet i Seoul ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker som gengæld for, at Nordkorea kort forinden affyrede et projektil mod en højttaler i Sydkorea, der udsendte anti-nordkoreanske budskaber.

Det såkaldte projektil landede i et område 60 kilometer nord for hovedstaden Seoul og nær grænsen.

Tidligere forlød det fra det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at det var en raket, som var affyret fra nord, og at den angiveligt var rettet mod en sydkoreansk militærenhed.

Militære kilder i Sydkorea siger, at der ikke umiddelbart har været respons fra Nordkorea på den sydkoreanske artilleribeskydning.

Spændingerne er på det seneste vokset mellem de to lande, der formelt aldrig har sluttet den krig, de udkæmpede fra 1950 til 1953 med enorme tab.

I begyndelsen af måneden eksploderede landminer i den demilitariserede zone og sårede to sydkoreanske soldater.

Sydkorea anklagede Nordkorea for at have lagt landminerne ud og begyndte at opstille højttalere, som udsender propaganda mod det stalinistiske styre i Pyongyang.

Det var ellers en taktik, som begge lande stoppede i 2004.

Lørdag krævede Nordkorea, at højttalerpropagandaen indstilles, ellers vil der komme en militær modreaktion, hed det.

Nordkorea har også protesteret skarpt mod en sydkoreansk-amerikansk militærøvelse, som blev indledt mandag.

/ritzau/Reuters