Sydkorea affyrer snesevis af granater mod Nordkorea

Sydkorea har affyrer snesevis af artillerigranater mod Nordkorea efter at være kommet under beskydning nordfra.

Det har fået Nordkorea til at true med militær gengæld, hvis ikke Sydkorea inden for 48 timer fjerner højttalere, der langs grænsen udsender propaganda mod regimet i nord. Det oplyser den sydkoreanske regering.

Ultimatummet fra Nordkorea er afleveret over en militær hotline, der er etableret mellem de to koreanske stater.

Forinden havde Sydkorea affyret en række raketter som svar på, at en sydkoreansk propagandahøjttaler på grænsen var blevet beskudt fra nord.

- Vores side gennemførte et modangreb med snesevis af 155 millimeter granater, sagde en talsmand for det sydkoreanske forsvarsministerium, kort efter at der var blevet affyret et "projektil" fra Nordkorea mod en propaganda-højttaler i Sydkorea.

Det landede i et område 60 kilometer nord for hovedstaden Seoul, nær grænsen.

Tidligere forlød det fra det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at det var en raket, som var affyret fra nord, og at den angiveligt var rettet mod en sydkoreansk militærenhed.

Spændingerne er på det seneste vokset mellem de to lande, der formelt aldrig har sluttet den krig, de udkæmpede fra 1950 til 1953 med enorme tab.

I begyndelsen af måneden eksploderede landminer i den demilitariserede zone mellem de to lande og sårede to sydkoreanske soldater.

Sydkorea anklagede Nordkorea for at have lagt landminerne ud og begyndte som svar at opstille de højttalere, som udsender propaganda mod det stalinistiske styre i Pyongyang.

Det var ellers en taktik, som begge lande stoppede i 2004.

Nordkorea har protesteret skarpt mod en sydkoreansk-amerikansk militærøvelse, som blev indledt mandag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip