Sydkorea genoptager højttalerpropaganda over grænse

Sydkorea har besluttet at blæse nyt liv i en 11 år gammel tradition med at sende propagandaudsendelser ind over grænsen til Nordkorea via højttalere.

- Vort forsvar har besluttet at begynde at sende propagandaudsendelser med højttalere langs grænsen, hedder det i en meddelelse fra det sydkoreanske forsvarsdepartement.

Sydkorea havde i en årrække et batteri af højttalere rettet mod en række punkter langs grænsen til Nordkorea, hvor der blev formidlet budskaber om det frie liv i Sydkorea.

Praksis med højttalerne blev indstillet i 2004, efter at landene var nået til enighed om flere politiske aftaler.

Beslutningen om at vende tilbage til højttaler-propagandaen er truffet, efter at Nordkorea ifølge Seoul har lagt landminer ud, som sårede to sydkoreanske grænsesoldater i sidste uge.

Ifølge forsvarsledelsen i Seoul eksploderede der formodentlig tre landminer inde i den fire kilometer brede demilitariserede zone, der adskiller de to lande.

Den ene af de sårede soldater har fået amputeret begge ben. Den anden soldat mistede et ben ved eksplosionen.

- Vi er sikre på, at det var nordkoreanske landminer, som blev placeret på stedet af vore fjender, der sneg sig ind over grænsen med den hensigt at dræbte, siger en talsmand for Sydkoreas forsvarsministerium.

Sydkoreas beslutning om at svare igen på nordkoreanske provokationer ventes at forværre det spændte forhold mellem de to lande.

Krigen mellem Nord -og Sydkorea er aldrig er blevet formelt afsluttet, og det bakkede, gulligt-grønne grænselandskab mellem de to lande er et af verdens mest oprustede områder.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip