Sydkorea klager over russisk guldvinder på isen

Afgørelsen i kvindernes kunstskøjteløb ved OL i Sotji lader til at have splittet skøjtesporten.

Ruslands 17-årige skøjteprinsesse Adelina Sotnikova vandt guld og detroniserede den forsvarende olympiske mester fra Sydkorea, Kim Yu-Na til andenpladsen til trods for, at sydkoreaneren løb aldeles fejlfrit.

Den afgørelse vil Sydkorea nu have undersøgt nærmere. Landets skøjteforbund mener, at dommerne har ladet sig påvirke af stemningen blandt publikum, som naturligvis heppede på russeren.

- Sydkoreas delegation i Sotji har venligt bedt Koreas skøjteforbund om at bede det internationale skøjteforbunds præsident Ottavio Cinquanta om at undersøge, hvorvidt afgørelsen fulgte forbundets vedtagne regler, lyder det i en pressemeddelelse.

En hjemmeside har samlet mere end to millioner underskrifter, som beder om at få sagen undersøgt nærmere, mens russerne hævder, at alt gik rigtigt til.

Det hjælper ikke på tvivlen, at skøjtesporten tidligere har været ramt af skandaler og tvivl om dommernes uvildighed.

En af dommerne i torsdagens finale var ukraineren Yuri Balkov, som tidligere har afsonet et års karantæne som følge af sin involvering i en dommerskandale ved OL i Nagano i 1998.

En anden dommer, Alla Shekhovtseva, er gift med præsidenten for det russiske skøjteforbund, men har dog aldrig været mistænkt for urent trav i sine vurderinger.

IOC's talsmand Mark Adams siger lørdag, at IOC ikke forventer, at en undersøgelse kommer til at involvere IOC og dermed altså ikke vil ændre på medaljefordelingen.

/ritzau/

Dagens Gossip