Sydkorea køber Apache-helikoptere

Ifølge AFP har militæret afgivet en ordre på 36 af de avancerede helikoptere til Boeingfabrikkerne.

Ordren løber op i, hvad der svarer til 8,5 milliarder kroner, og de 36 helikoptere skal leveres over de næste tre år.

Apache-helikopteren, som over årene er blevet udviklet til en frygtindgydende, næsten lydløs, angriber, er udstyret med en 30-milimeter maskinkanon og diverse missiler til brug mod blandt andet kampvogne. Fordi den er så lydsvag, kan den hænge uopdaget på bagsiden af for eksempel en bakke, en skov eller en bygning for så at dukke op med sin to mand store besætning og slå til. Årsagen til dens lydsvaghed er, at den er udstyret med fire rotorblade.

Den har desuden nat-navigeringsudstyr samt varmefølere, der kan spore fjender på jorden i mørke og dårligt vejr, hvilket har gjort den både frygtet og beundret.

Helikopteren var blandt indsat af NATO under Kosovo-krigen, hvor den fra baser i Albanien fløj på natlige angrebstogter i Kosovo og jagtede serbiske kampvogne og andre pansrede køretøjer.

Apache indgår også i USAs, Taiwans, Saudi Arabiens, Grækenlands, Japans, Israel og Hollands militær, mens Storbritannien fremstiller den på licens. Apache blev sat i produktion i 1986 og er siden løbende blevet udviklet, så den frem til i dag er fremstiller i mindst 1.000 eksemplarer.

Dagens Gossip