Sydkorea skal lære af dansk skolesystem

Der skal således indføres et semester i sydkoreanernes skolegang, hvor der fokuseres på elevernes drømme og talenter gennem kreative fag og uden traditionelle eksamener, og det skal ske efter dansk forbillede. Inspirationskilderne er vores 10. klasser, efterskoler og højskoler.

Sydkoreas skoleelever ligger bedst blandt OECD-landene inden for læsning og matematik ifølge PISA-undersøgelsen. Men i 2011 havde 16 procent af skoleeleverne været udsat for overfald i skoletiden, og antallet af selvmord blandt teenagere er steget så kraftigt, at det i 2009 var den mest almindelige dødsårsag for aldersgruppen.

Ungdomsforsker Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning, var i begyndelsen af juni inviteret til Sydkorea for at fortælle om netop 10. klasse, efterskoler og højskoler.

»Når jeg fortalte folk i det sydkoreanske uddannelsessystem, at danske forældre synes, det er o.k., at deres børn tager på højskole eller efterskole eller bruger et år eller to uden for undervisningssystemet, når de er færdige med gymnasiet, bliver de vildt misundelige,« siger hun til Politiken.

Den sydkoreanske skoledag er noget længere, end hvad danske skoleelever er vant til. Ifølge Politiken begynder skoledagen klokken 7.30 og til ud på eftermiddagen, hvorefter der skal læses lektier i op til fire timer. I weekenden laver eleverne lektier i seks-otte timer om dagen, og i ferierne er der ekstra undervisningskurser på skolerne.

Dagens Gossip