Sydkorea tilbagekalder 125.000 Volkswagen-biler

Miljømyndighederne i Sydkorea har besluttet at føje Sydkorea til listen af lande, der straffer Volkswagen for skandalen om snydesoftware, der får bilproducentens biler til at fremstå mere miljøvenlige i test end i virkeligheden.

Volkswagen i Sydkorea er blevet idømt en bøde på 12,3 millioner dollar - svarende til 86,9 millioner kroner. Derudover skal 125.000 biler kaldes tilbage fra de sydkoreanske veje.

Bilproducenten har accepteret både bøde og ordren på tilbagekaldelse.

De sydkoreanske myndigheder har valgt at udvide undersøgelsen til 16 andre udenlandske bilproducenter - inklusiv BMW, Mercedes, Porsche, Volvo, Peugeot og Ford.

De undersøgelser forventes færdige til april næste år.

Myndighederne i Tyskland har tidligere indledt lignende undersøgelser af flere andre bilproducenter.

Tidligere har den tyske bilproducent tilbagekaldt 11 milliarder biler på verdensplan.

Den øverste chef for Volkswagen, Martin Winterkorn, er trådt tilbage, og de amerikanske myndigheder har ved enkelte lejligheder inddraget ledende Volkswagen-chefers pas.

Skandalen startede 18. september, da de amerikanske myndigheder for miljøbeskyttelse, Environment Protection Agency, anklagede Volkswagen for at installere software, der får bilerne til præstere bedre i test end i virkeligheden.

Programmet blev kun aktiveret, når bilerne skulle forbi de amerikanske testanlæg. Bilen genkender test-cyklussen hos de amerikanske myndigheder og sætter en særlig ren forbrænding i gang, mens testen står på.

Så snart bilerne kører ude på vejene, bliver der skruet op for forureningen, så den overskrider de amerikanske grænseværdier. Forureningen kan have overskredet grænseværdierne med helt op til 40 gange det tilladte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip