Sydkorea tygger på forslag fra Nordkorea om møde

Repræsentanter fra Sydkorea og Nordkorea skal i næste uge mødes til de første samtaler på højt niveau, siden landene på den koreanske halvø i august var i en særdeles tilspidset situation.

Mødet kommer til at finde sted allerede torsdag i næste uge, efter at Sydkorea har accepteret et forslag fra det kommunistiske styre i Nordkorea.

Det skriver nyhedsbureauet Yonhap ifølge Reuters.

Nordkoreas statslige nyhedsbureau, KCNA, skriver, at Komiteen for Fredelig Genforening af Korea, der står for kontakten med naboen mod syd, har sendt et forslag om "indledende samtaler" 26. november.

Mødet skal finde sted i Panmunjom, der ligger på grænsen mellem de to lande. Ifølge KCNA skal det første møde være på embedsmandsniveau som en mulig forløber for samtaler på højeste niveau, mens Yonhap taler om et møde på regeringsplan.

I august blev der fra begge sider raslet med våbnene, men efter den tilspidsede militære situation blev parterne enige om at lægge vægt på at dæmpe spændingerne og forsøge at styrke båndene.

Sydkorea har siden ved flere lejligheder foreslået møder mellem de to regeringer.

Som led i aftalen 25. august blev der i sidste måned i begge lande holdt genforeningsmøder for familier, der siden Koreakrigen i begyndelsen af 1950'erne har været adskilt.

Teknisk set er de to lande stadig i krig, fordi konflikten endte med en våbenstilstand, ikke en fredsaftale.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip