Sydkoreanske badmintonstjerner står til dopingkarantæne

Den tidligere OL-guldvinder i badminton Lee Yong Dae er blevet idømt et års karantæne, efter at han har forbrudt sig mod antidopingreglerne.

Det internationale badmintonforbund (BWF) meddeler tirsdag, at doublespecialisten flere gange har forsømt at indgive de såkaldte whereabout-oplysninger og derfor har misset uanmeldte dopingtest.

Også en anden sydkoreansk doubleprofil, VM-bronzevinderen fra sidste år, Kim Ki Jung, er blevet spærret i et år for en tilsvarende forseelse.

- Kim og Lee blev bedt om at indgive whereabout-oplysninger, så BWF kunne foretage dopingtest uden for konkurrencerne. De to spillere forsømte tre gange i 2013 at indlevere oplysningerne, skriver BWF på sin hjemmeside.

Når spillerne kan nøjes med et års karantæne og ikke får maksimumstraffen på to år, skyldes det, at en del af fejlen kan tilskrives det sydkoreanske badmintonforbund, der ifølge BWF har sløset i processen.

De sydkoreanske ledere slår fast, at Lee Yong Dae og Kim Ki Jung aldrig ville udeblive fra en dopingtest med vilje.

- Da Wada besøgte det nationale træningscenter i marts og november sidste år, var Kim og Lee ikke der, fordi de dengang deltog i turneringer.

- Vi fik heller ikke indleveret whereabout-oplysninger i september, erkender Kim Jung Soo, direktør i det sydkoreanske badmintonforbund, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han varsler, at forbundet nu vil appellere dommen, som man håber vil blive reduceret til tre til seks måneder.

25-årige Lee Yong Dae vandt guld i mixeddouble ved OL i Beijing i 2008. I herredouble har han gennem årene haft adskillige drabelige slag med den danske duo Carsten Mogensen og Mathias Boe.

Blandt andet i semifinalen ved OL i London, hvor danskerne vandt en dramatisk kamp over Lee Yong Dae og dennes makker Jung Jae Sung, der måtte rejse hjem med en bronzemedalje.

Karantænen er trådt i kraft 23. januar og står altså til at udløbe 23. januar 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip