Sydsudanske kvægtyve dræber 140 personer i Etiopien

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Dødstallet, efter at bevæbnede mænd fra Murle-stammen i Sydsudan fredag angreb ind over grænsen til Etiopien, er steget til 208. Samtidig er 75 såret, mens 108 børn er blevet bortført.

Gerningsmændene har desuden stjålet 2000 stykker kvæg.

Det oplyser en etiopisk embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Søndag lød meldingen, at cirka 140 mennesker var blevet dræbt og et ukendt antal bortført.

Murle-stammen stammer fra Jonglei-regionen, som ligger på grænsen til Etiopien i det østlige Sydsudan. Stammen tager ofte på plyndringstogt, hvor den blandt andet stjæler kvæg.

- I grænseområder er kvægtyveri noget, man ofte ser, men selvfølgelig ikke i en form som dette, fortalte Tewolde Muluteg, som er talsmand for Etiopiens udenrigsministerium, søndag til nyhedsbureauet AFP.

Murle-stammen angreb fredag Nuer-stammen, som er en af de to store etniske stammer i Sydsudan, men som også lever over grænsen til Etiopien.

Angrebet fandt sted i Gambella-regionen i det vestlige Etiopien, som også huser 284.000 sydsudanere, som er flygtet fra borgerkrigen, der brød ud i Sydsudan i december 2013.

Efter at Sydsudan blev uafhængigt af Sudan i 2011, udbrød borgerkrigen to år efter. Borgerkrigen har siden medført en cyklus af gengældelsesdrab, som har splittet det ludfattige land op i etniske grupperinger.

Titusindvis har mistet livet, og flere end to millioner er drevet på flugt fra deres hjem.

Både regeringen og oprørerne er blevet beskyldt for etnisk udrensning, folkemord, drab på børn, voldtægter og tortur under borgerkrigen.

/ritzau/AFP/Reuters