Syg dronning Margrethe til royal begravelse

Dronning Margrethe måtte for nylig aflyse sit planlagte statsbesøg i Chile på grund af slidgigt i ryggen og i stedet sende kronprins Frederik og kronprinsesse Mary af sted.

Men nu tager dronningen på en anden - noget kortere rejse - til Sverige for at deltage i den svenske prinsesse Lilians begravelse lørdag. Det skriver den svenske avis Expressen onsdag.

Dronning Margrethe skal ifølge avisen deltage i begravelsen sammen med sine søstre, Anne-Marie og Benedikte.

Det danske hof vil dog hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at dronningen skal med til begravelsen.

Sikkert er det, at den finder i sted i Stockholm på lørdag. Prinsesse Lilian stedes til hvile på den kongelige kirkegård ved Haga Slot, hvor også hendes mand, prins Bertil, ligger begravet.

Dronning Margrethe måtte efter råd fra sine læger aflyse sit og prins Henriks planlagte statsbesøg i Chile, hvor Frederik og Mary altså er i hendes sted mellem den 10. og 15. marts.

Prinsesse Lilian blev 97 år. Søndag eftermiddag sov hun stille ind i sit hjem i Stockholm, og hele den svenske kongefamilie var ved hendes side i de sidste timer, oplyste det svenske hof.

Prinsesse Lilian blev født i Wales og var gift med prins Bertil, som var dronning Ingrids bror.

Lillian mødte og forelskede sig i prins Bertil i London under Anden Verdenskrig i 1943.

Prins Bertil ønskede at gifte sig med borgerlige Lilian og dermed træde ud af den svenske arvefølge. Men da Bertils bror, arveprins Gustaf Adolf, i 1947 døde i en flyulykke, måtte Bertil i stedet vælge pligten og forblive ugift for at sikre arvefølgen til tronen.

Først i 1976 blev parret gift efter tilladelse fra kongen. Af samme grund fik parret aldrig børn, og prinsesse Lilian har i stedet haft en særlig forkærlighed for kronprinsesse Victoria og hendes to søskende.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip