Syg fynbo går til FN for sin ret til cannabis

Tophistorie fra Fyens Stiftst. distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Fynsk kvinde vil have FN til at anerkende sin ret til at bruge cannabis som medicin mod voldsomme smerter, skriver Fyens Stiftstidende

En kvinde fra Nordfyn bliver den første i verden, som indbringer retten til at bruge cannabis som medicin for FN’s Komité for Menneskerettigheder.Marianne Højgaard Jensen hedder kvinden, der lider af en sjælden og meget smertefuld nervesygdom: - Jeg har intet at miste, for der er ikke andet, der virker. Hvis jeg ikke må bruge cannabis, er jeg her på lånt tid, siger hun til Fyens Stiftstidende.Menneskeretsadvokat, Poul Hauch Fenger fører hendes sag, og han mener, at den nordfynske kvinde har gode argumenter. Dels er Marianne Højgaard Jensen alvorligt truet af sin sygdom og kan ikke tåle de tilgængelige former for medicin. Dels er hun uden skyld i sin lidelse, som opstod i forbindelse med en operation:- Jeg mener, at retten til liv og retten til beskyttelsen af sin fysiske og mentale integritet har forrang i forhold til loven om euforiserende stoffer, siger han til avisen. De senere år har der været en tendens til legalisering af cannabis i flere lande, og i 23 amerikanske stater er det således nu lovligt at bruge cannabis som medicin.Canada vil legaliserePå FN’s Ungass-konference om narkotika har den canadiske sundhedsminister bebudet, at cannabis vil blive legaliseret i Canada. Det sker efter en opsigtsvækkende afgørelse fra en appeldomstol, som peger i retning af, at særligt syge mennesker bør have personlig frihed til at dyrke cannabis til deres egen medicinske anvendelse.I Danmark ser Sundhedsstyrelsen ikke et sundhedsfagligt grundlag for at fravige de almindelige regler for godkendelse af medicin, eller for at læger skulle kunne ordinere cannabis i rå form til patienter, skriver Fyens Stiftstidende.

Redaktionel kontakt:

Redaktionen

tlf.:

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fyens Stiftst. ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus tophistorietjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip