Syg Wiggins kørt helt ud af Giroen

Torsdagens etape var ikke på forhånd særlig krævende, men regnvejret og sygdommen gjorde den alligevel til en nærmest uoverkommelig forhindring for den forpinte englænder.

Han kunne simpelthen ikke følge med de øvrige favoritter, heller ikke selvom det meste af Sky-holdet satte sig ned og forsøgte at køre ham op til konkurrenterne. Wiggins blev sat med 40 km igen på dagens sidste nedkørsel. Til sidst vinkede han sine holdkammerater frem og gav udtryk for, at de bare skulle køre og efterlade ham.

I mål var han mere end tre et halvt minut efter vinderen i mål, og har nu ingen chancer for at blande sig topstriden. Han har været plaget af en forkølelse og betændelse i brystet, der næppe er blevet bedre i torsdagens regnvejr, og det er tvivlsomt, om han kan se nogen grund til at fortsætte i løbet.

I forhold til tour-vinderens store nedtur var det kun en mindre parantes, at Wiggins' landsmand Mark Cavendish vandt sin tredje etape i Giroen i år. det var samtidig hans tiende sejr i år. Oven i købet var det også sejr nummer 100 i Manx-mandens professionelle karriere, og han benyttede også lejligheden til at overtage løbets pointtrøje. Han fejrede i øvrigt sejren med at præsentere en '100'-t-shirt på podiet og efterfølgende smide den ud til tilskuerne.

Sejren kom efter, at en gruppe af udbrydere blev fanget kort før mål. Med feltet samlet var det en af den slags chancer, som Cavendish ikke lod gå fra sig, og med Gert Steegmans som lead out-man, viste han sig igen som den bedste blandt Giroens giftigste afsluttere.

Matti Breschel måtte i øvrigt opgive at stille til start inden dagens etape på grund af smerter i knæet.

Italieneren Vincenzo Nibali er fortsat i den lyserøde  førertrøje efterfulgt at Cadel Evans.

Dagens Gossip