Sygdomsramt René Holten må igen se sig slået af tysker

Skrevet af admin

23/05/2015

Mest læste i dag

Det blev ikke til revanche for René Holten Poulsen, der lørdag tørnede sammen med tyske Max Hoff i World Cup-finalen på 1000 meter enerkajak på tyskerens hjemmebane i Duisburg.

Som ved EM i Racice for tre uger siden, hvor danskeren fik sølv, var tyskeren en tand bedre.

Lørdag vandt Hoff løbet foran verdensmesteren Josef Dostal fra Tjekkiet, mens Holten kom ind på tredjepladsen.

- Danskeren prøvede at lægge et hårdt tempo fra start for at skabe et nødvendigt hul til den afslutningsstærke tysker. Missionen lykkedes dog ikke, for René Holten Poulsen fik kun slået en kvart bådlængde ved 500 meter.

- Det var langt fra nok mod Max Hoff, der gik forbi og kontrollerede resten af løbet, skriver Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse.

Det hører dog med til historien, at René Holten Poulsen har været plaget af forkølelse i World Cuppen og derfor har været på en tredages penicillinkur.

- Jeg kan godt mærke jeg ikke er på toppen, og jeg kunne specielt mærke det efter 500 meter.

- Jeg ville gerne gå med Max Hoff, da han kommer op til mig, og jeg følte egentlig, at jeg kunne gå med, men der var ikke noget at trykke med, siger René Hotyen Poulsen i en pressemeddelelse.

Det var også lige ved og næsten for Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen i 500 meter toerkajak. Efter en tæt afslutning måtte danskerne tage til takke med fjerdepladsen.

Mindst en tredjeplads havde ellers udløst deres første medalje i World Cup-sammenhæng.

/ritzau/