Sygehus advarer patienter efter fund af farlig bakterie på fødegangen

Et udbrud af MRSA på Kolding Sygehus’ fødeafdeling får nu Sygehus Lillebælt til at sende breve ud til patienter, der har haft risiko for at blive smittet under indlæggelse på afdelingen.

Kvinder, der har født inden for den seneste måneds tid, bedes være ekstra opmærksomme, fordi der kan være risiko for, at de er blevet smittede, skriver Vejle Amts Folkeblad

Det drejer sig om en sjælden variant af MRSA, der normalt ikke cirkulerer i Danmark. Den er fundet hos fire kvinder, som har været indlagt, og tre børn.

Endnu er det for tidligt at fastslå, hvor bakterien kommer fra. Professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Sygehus Lillebælt, Jens Kjølseth Møller, formoder, at den kommer fra udlandet - muligvis Asien.

- Det, der er lidt specielt ved den her type af MRSA, er også, at den her har ramt unge og friske mennesker. Det plejer den type bakterie ikke. Men det er også det gode ved det, for de kommer nemmere ovenpå igen, siger Jens Kjølseth Møller.

Læs også: Skræmmende undersøgelse: Din makeup kan give dig blodforgiftning

Man er i øjeblikket i fuld gang med at opspore smittekilden. Det gør man for at forebygge yderligere spredning af bakterien.

MRSA står for Methicillin Resistente Staphylococcus aureus. Bakterien er en form for stafylokokker, som er resistent overfor mange typer antibiotika.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip