Sygehusdirektør: Alle er dybt berørt over patientdrab

Skrevet af admin

24/06/2016

Mest læste i dag

Sagen om sygeplejersken, der fredag blev idømt fængsel på livstid for tre drab og et drabsforsøg, har berørt alle medarbejdere og ledere på sygehuset i Nykøbing Falster.

Det siger sygehusdirektør Arne Cyron.

- Vi er dybt berørte over, at vi har haft en tidligere medarbejder, der har dræbt nogle af vores patienter. Det berører os meget, meget dybt, siger sygehusdirektøren.

Den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen blev fredag fundet skyldig i tre drab og et drabsforsøg begået i perioden fra 2012 til 2015.

Straffen blev efterfølgende takseret til fængsel på livstid.

Arne Cyron ønsker ikke at kommentere dommen, men han siger, at sagen har fyldt meget.

- Der har været meget fokus på sygehuset, både eksternt og internt. Men sagen har også haft den betydning, at vi har forstået at stå sammen, at støtte hinanden, siger sygehusdirektøren, der selv har afgivet forklaring for dommerne i sagen.

Sagen har ført til justering af enkelte procedurer omkring håndtering af medicin.

- Vi har gennemgået alle procedurer, og enkelte steder har vi udbygget nogle dokumenter, nogle standarder, der har medført, at vi er mere entydige i den måde, vi giver medicin på, siger Arne Cyron.

Men han kan ikke udstikke en garanti om, at man aldrig igen kan komme en situation, hvor en medarbejder misbruger sin adgang til lægelige medikamenter.

- Vi har så meget sikkerhed, som man kan forvente, inden for de muligheder, vi har. Men man kan aldrig garantere mod, at en person - som her - gør noget bevidst. Det kan man heller ikke hos politiet eller andre, der er i besiddelse af midler, de eventuelt kan misbruge, siger sygehusdirektøren.

Selv om det for sygehuset nu handler om at se fremad, har han stor forståelse for de medarbejdere, der har brug for at tale om sagen.

- Vi holder personalemøder, vi sørger for, at det håndteres i åbenhed og ærlighed og med respekt for, at vi skal have hverdagen til at fungere, og det kommer den også til, siger Arne Cyron og tilføjer, at der er et stående tilbud om psykologsamtaler til medarbejdere, der har brug for det.

/ritzau/