Sygehusdrab: Landsret tror på beviser mod sygeplejerske

Skrevet af admin

19/11/2015

Mest læste i dag

Efter mere end otte måneders efterforskning er politiets beviser mod en drabssigtet sygeplejerske fortsat så gode, at hun skal blive bag tremmer.

Det fastslår tre dommere torsdag aften efter en seks timer lang mundtlig forhandling i Østre Landsret.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har den 31-årige kvinde nægtet sig skyldig i de alvorlige sigtelser, der blandt andet tæller fire drab og et drabsforsøg.

Ved torsdagens retsmøde brugte anklager Michael Boolsen næsten fire timer på at gennemgå den efterhånden meget omfattende sag.

Indtil videre har politiet afhørt cirka 100 vidner, og de mest kompromitterende udtalelser valgte anklageren at præsentere for retten.

Blandt andet gennemgik han en række vidneforklaringer fra kolleger, som giver udtryk for, at de nærmest frygtede at have vagter med den nu drabssigtede sygeplejerske.

- Jeg tror, at hun slår patienter ihjel, husker en sygeplejerske at have sagt til en kollega.

Flere andre ansatte på både sygehusets akutte og medicinske afdelinger gjorde sig lignende tanker. Nogle opfandt sågar et særligt navn for den type vagter, hvor den 31-årige var på arbejde.

- Kendetegnende for vagterne var, at påfaldende mange patienter fik hjertestop, forklarede Michael Boolsen.

Ifølge forsvarsadvokat Jørgen Lange er der dog ikke tale om andet end sladder.

- Hvis man vitterligt mener, at der er nogle mistænkelige dødsfald, så skal man melde det til politiet, påpegede han i sin procedure kort før klokken 18.

Det skete da også i 2012. Her undrede flere ansatte sig så meget over en ældre mands død, at politiet blev bedt om at se nærmere på hændelsen. Efter adskillige afhøringer og undersøgelser opgav politiet imidlertid sagen.

I dag er netop det dødsfald et af de drab, som sygeplejersken beskyldes for at stå bag.

De resterende tre drab og drabsforsøget fandt ifølge anklagemyndigheden sted på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts i år.

I alle tilfælde mener politiet, at den drabssigtede har sendt en dødelig cocktail af medicin ind i blodet på patienterne.

/ritzau/